Kluivert van grote waarde tijdens Serie A-debuut, De Vrij begint in mineur bij Inter

Slechts twintig minuten heeft Justin Kluivert nodig gehad om voor het eerst zijn stempel te drukken in de Serie A. Hij gaf de beslissende assist.

AS Roma leek bij Torino niet verder te komen dan 0-0, maar in de voorlaatste minuut beslisten Kluivert en Edin Dzeko anders. De oud-Ajacied mocht na zeventig minuten invallen voor Cengiz Under en had na een fraaie dribbel ook nog een dito voorzet op Dzeko in huis, die met een prachtige volley de eerste driepunter van het seizoen veilig stelde.

Met Kevin Strootman, maar zonder Kluivert en Rick Karsdorp begon AS Roma aan de wedstrijd in Olimpico Grande Torino. I Giallorossi hadden voor rust het beste van het spel, maar scoorden niet. Na achttien minuten werd een schot van Javier Pastore geblokt en even later raakte Aleksandar Kolarov na voorbereidend werk van Dzeko de paal. Alessandro Florenzi en Stephan El Shaarawy deden hierna pogingen, maar ook zij konden doelman Salvatore Sirigu niet verschalken.

Aan de andere kant was de beste mogelijkheid voor Tomás Rincón, die de lat boven debutant Robin Olsen raakte. Trainer Eusebio Di Francesco besloot in de rust om geen wissels door te voeren en zag hoe Torino er 1-0 van leek te maken. Iago Falque scoorde, maar die treffer werd na bemiddeling van de VAR geannuleerd omdat Ola Aina buitenspel had gestaan. Roma had moeite om tot kansen te komen, maar kwam na 65 minuten weer dreigend opzetten.

Cengiz Ünder had de bal na een hoekschop voor zijn voeten liggen, maar mikte recht op Sirigu. Vijf minuten later werd de Turk afgelost door Kluivert, die zijn officiële debuut maakte voor zijn nieuwe werkgever. Dzeko (paal) en Soulaiho Meïté kregen mogelijkheden om de brilstand van het scorebord te poetsen, maar pas in de 89e minuut viel de verlossing. Dzeko volleerde schitterend binnen na een voorzet van Kluivert, die even daarvoor ook de eveneens debuterende Javier Pastore vrij voor de keeper had gezet.

Sassuolo - Internazionale 1-0
Sassuolo blijft een lastige horde voor Internazionale. Voor de zevende keer in acht duels bleek de middenmoter te sterk voor de Nerazzurri. Met Stefan de Vrij in de basis hoopte de ploeg van Luciano Spalletti goed aan het seizoen te beginnen, maar de bal wilde er maar niet in bij zijn team, terwijl het aan de overzijde wel raak was via een benutte strafschop van Domenico Berardi.

Inter roerde zich deze zomer flink op de transfermarkt en lijkt op voorhand met AS Roma samen de grootste concurrent te zijn van Juventus. Naast alle versterkingen werd bovendien superspits Mauro Icardi binnenboord gehouden en hij had zijn werkgever een goede dienst kunnen bewijzen door in de openingsfase zuiniger met zijn kans om te springen.

Na een half uur beging Miranda een overtreding in de eigen zestien en door de rake krijttrap van Berardi liep Inter achter de feiten aan. Icardi was er één keer dicht bij voor rust en nieuweling Kwadwo Asamoah claimde ook een strafschop te moeten krijgen namens Inter, maar de van Juventus overgekomen back kreeg niet zijn zin.

Ivan Perisic mocht in de tweede helft zijn opwachting maken en had meteen de gelijkmaker op zijn schoen, ware het niet dat zijn volley net over het doel vloog. Dat zag ook aanwinst Radja Nainggolan, die vanwege een blessure nog op zijn debuut moet wachten. Aan de overzijde raakte Boateng de paal, waardoor Inter mocht blijven hopen. Keita Baldé, ook al nieuw, mocht het ook nog een half uur proberen, zonder resultaat. De beste kans was in de slotfase voor De Vrij, die doelman Consigli van dichtbij op zijn weg vond.