Pijnlijke les in effectiviteit voor Manchester United

In de week waarin José Mourinho zei dat het moeilijk gaat worden om de top vier te halen, heeft zijn Manchester United met 3-2 verloren bij Brighton.

De Portugese oefenmeester zag zijn ploeg nog wel goed beginnen met schoten van Anthony Martial en Romelu Lukaku, maar kon het vroege overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Brighton Hove & Albion had minder moeite om de kansen te verzilveren en kwam in de 25e minuut via Glenn Murray op voorsprong en slechts twee minuten later kreeg doelman David De Gea een tweede tegentreffer te verwerken. Ditmaal was Shane Duffy de doelpuntenmaker, uit een assist van Anthony Knockaert, die even later zelf ook nog vergeefs op doel schoot.

Daarna ging de storm even liggen en kwam het bezoek uit Manchester terug in de wedstrijd dankzij Romelu Lukaku. De Belgische spits knikte beheerst binnen en moedigde zijn team aan om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Luke Shaw kreeg een kansje, maar moest toezien hoe Brighton op 3-1 kwam via de penaltystip. Eric Bailly trok zijn mannetje naar de grond en de scheidsrechter wees naar de stip, vanwaar Pascal Gross de 3-1 ruststand op het bord bracht.

Na de thee bracht Mourinho Rashford en Lingard binnen de lijnen, maar ook dat resulteerde niet het gewenste effect. Pogba probeerde het met een kopbal, Shaw met een afstandsschot en dat was het wel qua kansen. Brighton kreeg er in de hele wedstrijd slechts drie en die gingen allemaal raak, waardoor de miljoenenploeg van Mourinho een pijnlijke les in effectiviteit kreeg. Zelfs een late strafschop mocht niet meer baten voor Manchester United. Pogba maakte er kundig 3-2 van, maar dat is niet meer dan een pleister op de diepe wonde.