Eindzege voor Mohoric in BinckBank Tour, slotrit voor Matthews

Matej Mohoric heeft de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Sloveens kampioen van Bahrain Merida wist elke aanval af te slaan en hield voldoende over voor de eindzege in de BinckBank Tour. Michael Matthews wist de slotrit te winnen en eindige op de tweede plaats in het eindklassement.

De slotrit was uitermate spannend door de vele aanvallen op de positie van Matej Mohoric. De Sloveen moest op de beklimmingen van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg steeds een gaatje laten, maar kwam steeds sterk terug.

Op twintig kilometer van de streep reed Oliver Naesen op de Bosberg weg uit het peloton op twintig kilometer van de streep en hield lang stand, maar met nog vijf kilometer te rijden werd hij bijgehaald door de voorwacht van het peloton.

Michael Matthews was op de Vesten van Geraardsbergen duidelijk in de sprint de besten voor Greg van Avermaet en Zdeněk Štybar. Mohoric begon de laatste kilometer aan kop van het peloton, maar in de laatste 500 meter viel hij stil en kwam op veertien seconden binnen van Matthews, maar dat was nog wel voldoende voor de eindwinst in de BinckBank Tour. Hij hield vijf seconden over op de Australiër in het algemeen klassement.