Uitslag Feyenoord - Excelsior

Feyenoord heeft zondagmiddag de Rotterdamse derby tegen Excelsior in winst omgezet. In De Kuip was de ploeg met 3-0 te sterk.

Na een afwachtend begin was het Excelsior dat na zeven minuten de eerste grote kans kreeg in De Kuip. Ali Messaoud kon vrij inschieten, maar met buitenkant voet schoot de middenvelder de bal recht op Justin Bijlow af.

Tien minuten later wist ook Feyenoord voor het eerst gevaarlijk worden, waar een schot van Sam Larsson werd geblokt. Het was Robin van Persie die in de eerste helft uiteindelijk voor het verschil zorgde. De spits kreeg de bal na een steekpass van Larsson en hij schoot beheerst binnen: 1-0. Larsson kreeg na een half uur de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar wachtte te lang met zijn schot waardoor de kans voorbij was.

Tien minuten na rust kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid op de 2-0. Een kopbal van Jan-Arie van der Heijden ging echter naast. Ook Bart Nieuwkoop kreeg een kopkans, maar uit een hoekschop verdween de bal over het doel van Sonny Stevens. Na zeventig minuten mocht Yassin Ayoub zijn opwachting maken bij Feyenoord, die Jordy Clasie verving en daarmee zijn officiële debuut maakte.

De middenvelder stond in de 77ste minuut aan de basis van de tweede treffer van de thuisploeg. Hij bediende Jeremiah St. Juste in het strafschopgebied en de verdediger schoot uit de draai raak: 2-0. Drie minuten later verzuimde Van Persie het om de 3-0 te maken. De spits kreeg de bal op een presenteerblaadje van Steven Berghuis, maar trof de lat.

Denis Mahmudov bracht acht minuten voor tijd de spanning nog bijna terug in de wedstrijd, maar de aanvaller trof de paal. In de 89ste minuut viel de definitieve beslissing. Van Persie legde de bal terug op Van der Heijden en de centrale verdediger scoorde met een hakbal en bepaalde de eindstand op 3-0.