AS Monaco loopt zege mis na gemiste strafschop Falcao

AS Monaco heeft zaterdagavond op eigen veld twee punten laten liggen tegen Lille OSC. Een gemiste strafschop van Radamel Falcao brak de ploeg op.

De Monegasken waren tijdens het openingsweekend met 1-3 te sterk geweest voor FC Nantes, waar Lille met dezelfde cijfers had gewonnen van Stade Rennes. De thuisploeg combineerde goed in de openingsfase van de wedstrijd en het resulteerde in mogelijkheden voor Rony Lopes en Kamil Glik, maar die leverden geen treffers op.

Voor de bezoekers, waar Anwar El Ghazi op de bank zat, stichtte José Fonte gevaar, maar hij zag Diego Benaglio redding brengen. Pogingen van Jordi Mboula, Lopes en Stevan Jovetic leverden voor rust geen treffers op voor Monaco.

De wedstrijd in de tweede helft verliep evenwichtig en beide ploegen slaagden er niet in echt gevaarlijk te worden. Na 69 minuten volgde er alsnog een uitgelezen mogelijkheid voor AS Monaco om te scoren, maar Radamel Falcao zag zijn strafschop gestopt worden door Mike Maignan.

Lille was in de slotfase nog het dichtst bij een treffer, maar Benaglio werd niet gepasseerd na pogingen van Nicolas Pépé, Jonathan Ikone en Fonté en daardoor bleef het bij 0-0 in het Stade Louis II.

Guingamp - Paris Saint-Germain 1-3
Paris Saint-Germain heeft ook de tweede wedstrijd in het Ligue 1-seizoen in winst omgezet. Tegen Guingamp was de ploeg met 1-3 te sterk.

Een nog niet vol op oorlogssterkte aangetreden PSG werd na vijf minuten spelen voor het eerst gevaarlijk toen een schot van Ángel Di Mariá over de lat scheerde. Het was Gianluigi Buffon die PSG na een kwartier behoedde voor een achterstand met een katachtige reflex.

Na twintig minuten spelen moest de Italiaan zich alsnog gewonnen geven. Na een grote fout in de achterhoede kon Nolan Roux succesvol de trekker overhalen: 1-0. Guingamp dacht na een half uur de voorsprong te verdubbelen, maar na ingrijpen van de VAR werd de treffer van Nicolas Benezet geannuleerd.

Trainer Thomas Tuchel besloot in de rust in de grijpen bij PSG en bracht Kylian Mbappé als vervanger van Timothy Weah. De regerend landskampioen ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg in de 53ste minuut een strafschop na een overtreding op Neymar. De Braziliaan ontfermde zich vervolgens zelfs over het buitenkansje en stuurde de doelman de verkeerde hoek in: 1-1.

PSG drukte door en schoten van Di María en Neymar gingen naast en over. De Argentijn was met een inzet op de paal dicht bij de 1-2, alsnog Mbappé wel trefzeker was. De Fransman wist doelman Karl-Johan Johnsson in de één-op-één te verslaan en af te ronden. In de blessuretijd van de wedstrijd bepaalde Mbappé de eindstand op 1-3 met een fraaie stift.