Chelsea in spektakelstuk langs buurman Arsenal

Chelsea heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Premier League in winst omgezet, waar Arsenal voor de tweede keer verloor.

Chelsea had de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-3 gewonnen van Huddersfield Town, waar Arsenal op eigen veld met 0-2 onderuit was gegaan tegen regerend landskampioen Manchester City. The Gunners keken op Stamford Bridge na negen minuten al tegen een achterstand aan. Na een uitstekende aanval was Pedro het eindstation en de vleugelspeler maakte de 1-0.

The Blues domineerden de openingsfase en Ross Barkley schoot zijn ploeg bijna naar de 2-0. Toch kreeg Arsenal via Pierre-Emerick Aubameyang de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaar, maar hij schoot de bal over. Chelsea profiteerde direct en Álvaro Morata zette de 2-0 tussenstand op het scorebord.

Arsenal herstelde zich uitstekend en nog voor rust was het 2-2. Nadat Henrikh Mkhitaryan in eerste instantie nog over had geschoten, zorgde hij met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied alsnog voor de 2-1. Na 41 minuten was het ook 2-2. Op aangeven van Mkhitaryan schoot Alex Iwobi de gelijkmaker binnen.

Na rust volgde er een enorme kans voor Arsenal om op voorsprong te komen, maar deze was niet besteed aan Iwobi. Barkley, de enige Engelsman op het veld, zag Petr Cech redding brengen op een schot. Hij verliet daarna het veld, waardoor Real Madrid-huurling Mateo Kovacic zijn debuut kon maken bij Chelsea.

Een ingeving van andere invaller stond negen minuten voor tijd uiteindelijk aan de basis van de winnende treffer voor de thuisploeg. Eden Hazard snelde zich langs zijn directe tegenstander en gaf een strakke voorzet op Marcos Alonso, die de bal binnen kon werken: 3-2.