Kane scoort voor het eerst in augustus en Tottenham wint

Tottenham Hotspur heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen in de Premier League in winst omgezet. De ploeg was met 3-1 te sterk voor Fulham.

Bij Fulham was er een basisplaats voor Timothy Fosu-Mensah, die dit seizoen gehuurd wordt van Manchester United, en hij zag in de zesde minuut Lucas Moura al een enorme kans krijgen op de openingstreffer, maar de Braziliaan kreeg de bal er niet in. De aanvaller kreeg al snel weer een enorme kans, maar speelde de bal ditmaal te ver voor zich uit.

Harry Kane, die het traditioneel lastig heeft om in augustus het net te vinden, kwam niet in het spel voor bij the Spurs. Christian Eriksen zag zijn vrije trap uitstekend gekeerd worden door Fabri en twee minuten voor rust werd het alsnog 1-0. Driemaal werd scheepsrecht voor Moura, die een afvallende bal met links fraai raak schoot.

Direct na rust ontsnapte Tottenham aan de gelijkmaker, nadat Aleksandar Mitrovic van net buiten het strafschopgebied de bal hard op de paal schoot. In de 52ste minuut scoorde de spits alsnog. Hij kopte zittend op de grond een voorzet van Ryan Sessegnon binnen: 1-1.

Het was Tottenham dat via doelman Fabri bijna weer op voorsprong kwam. De Spanjaard ging in de fout, maar Dele Alli kreeg de bal er niet in nadat zijn schot van de lijn werd gehaald. De thuisploeg rook bloed en trof via Kane de lat. Na 74 minuten viel alsnog de 2-1. Kieran Trippier schoot een vrije trap prachtig tegen de touwen.

Drie minuten later viel de beslissing in de wedstrijd. Kane slaagde er in om eindelijk het net te vinden in augustus, voor het eerst in vijftien wedstrijden, en zette zijn ploeg op 3-1.