Voetbalsters onder 20 uitgeschakeld op WK na snelle Engelse goals

De Nederlandse voetbalsters onder 20 jaar zijn op het WK in Frankrijk uitgeschakeld in de kwartfinales. Michel Kreek zag hoe zijn ploeg met 2-1 verloor van het in topvorm verkerende Engeland.

Nederland won in de groepsfase met 2-1 van Nieuw-Zeeland en met 4-0 van Ghana, maar Frankrijk was met 0-4 te sterk. Oranje eindigde zo als tweede in de poule en moest het bij de laatste acht opnemen tegen Engeland. Aanvankelijk ging dat best prima: Victoria Pelova tekende na twaalf minuten al voor de Nederlandse voorsprong.

Het duurde echter niet lang voor Georgia Stanway, al geruime tijd vaste waarde bij Manchester City, de show stal: in de 20e minuut maakte ze de gelijkmaker, drie minuten later werkte ze samen met de andere ster van de ploeg, Lauren Hemp, om zo de 1-2 binnen te schieten. Nederland kreeg nauwelijks kansen, maar werd door de lat - twee keer - en keepster Lize Kop nog gespaard. De gelijkmaker zat er echter niet meer in.