[esports] uitslag GSL vs. the World

De Finse Starcraft II-speler Joona "Serral" Sotala heeft vandaag in Korea het GSL vs. the World-kampioenschap gewonnen. In de finale versloeg hij de Koreaan Kim "Stats" Dae Yeob, in een serie die tot het gaatje ging: 4-3.

Dat Serral in de finale stond was al een indrukwekkende prestatie: nog nooit was een niet-Koreaan zo dichtbij de winst gekomen in dit toernooi. De Finse Zerg rekende onder andere af met INnoVation en Dark, die respectievelijk als een van de beste Terrans en de beste Zerg-spelers worden gezien. Voor protoss-speler Stats ging het ook niet zonder slag of stoot: in de halve finale velde hij Maru, die wordt gezien als de beste Terran-speler op dit moment en als een groot kanshebber voor de eindtitel op Blizzcon later dit jaar.

Stats nam aanvankelijk een vroege 2-0 voorsprong in de serie, onder andere met een brutale cannon rush-cheese tijdens de tweede game. Serral wist zich echter knap terug te knokken tot 2-2, waarin hij leunde op zijn sterke late game. Stats kwam daarna weer op voorsprong maar Serral trok de stand weer gelijk, zodat het aankwam op een allesbeslissende game op de map dreamcatcher. Stats leek het Serral aanvankelijk lastig te maken met een archon drop, maar Serral greep zijn kans toen hij zag dat de nexus van Stats nauwelijks vededigd werd. Hij dirigeerde zijn hele leger, inclusief queens, naar de andere kant van de map voor een sterke roach push waarmee hij zichzelf tot kampioen kon kronen.

GSL vs. the World is een jaarlijks evenement op de Starcraft-kalender waar de beste spelers uit de Koreaanse Global Starcraft League (GSL) en WCS Circuit worden uitgenodigd op basis van hun plaats op de ranglijsten en publieke stemming. Het is een van de weinige events waarin spelers van beide regionen aan kunnen meedoen: de anderen zijn de Intel Extreme Masters in Katowice en natuurlijk de Global Finals op Blizzcon.