Survivallen in FIFA 19

Battle royale is zo populair dat er wel eens gekscherend gezegd wordt dat een FIFA battle royale niet uit kan blijven. En wat blijkt? Hoewel het niet precies batte royale is, zit er wel degelijk een Survival Mode in de nieuwste telg uit de populaire voetbal-gameserie.

"Het hele battle royale-gebeuren is opgekomen lang nadat wij met die idee op de proppen zijn gekomen, maar het is grappig dat mensen survival mode associëren met battle royale," aldus creative director Matt Prior in een interview met Eurogamer. De Survival Mode is geen ‘last man standing’-modus, want het volgt enigszins de regels van het voetbal. Elke keer als je een goal maakt, verdwijnt er een willekeurige speler uit je team. Totdat een van de teams minder dan zeven spelers over heeft, dan wordt de wedstrijd geëindigd en wint degene met de minste spelers. Survival Mode heeft aangepaste cutscenes waarin je een speler vol ongeloof het veld af ziet lopen. Tevens bevat deze modus aangepast commentaar van Martin Tyler en Alan Smith, die zo serieus als ze maar kunnen commentaar geven op het spel.

Een andere toevoeging in FIFA 19 is het aanbrengen van verschillende regels – of juist het wegnemen hiervan. Je kunt de scheidsrechter volledig uit zetten waardoor je naar hartenlust in kunt hakken op je tegenstander en je geen zorgen hoeft te maken over buitenspel. Of je stelt in dat je alleen maar mag scoren met een volley of een kopbal. Speel je tegen een onervaren tegenstander, dan kun je beginnen met een achterstand, of de AI van jouw team dommer maken dan die van je tegenstander.

FIFA 19 lanceert op 28 september voor Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One.