Eerste Moto3-zege voor Di Giannantonio, thuisheld geeft het in slotronde weg

Motorcoureur Fabio Di Giannantonio heeft zijn eerste overwinning in de Moto3 te pakken. Bij afwezigheid van de geblesseerde kampioenschapsleider Jorge Martin was de Italiaan de beste op het Tsjechische circuit van Brno.

De start was voor Jakub Kornfeil, de Tsjech die na 155 races eindelijk zijn eerste poleposition pakte en dat uitgerekend voor eigen publiek. Hij sloeg gelijk een gat en werd achtervolgd door Gabriel Rodrigo, Marcos Ramirez, John McPhee en Fabio Di Giannantonio als leiders van de grote groep.

Na een paar ronden werd het gat met Kornfeil gedicht en dus reden er zo'n twintig man bij elkaar. Kort na de helft van de race schoof McPhee tegen het asfalt, terwijl Dennis Foggio zich meldde in de strijd om de eerste plek, met onder meer Rodrigo en Philipp Öttl.

Niemand slaagde er echt in weg te rijden, hoewel Kornfeil, Canet en Di Giannantonio met twee ronden te gaan wel een poging deden. In de laatste ronde liet Kornfeil zich door beide heren verschalken door de deur wijd open te laten staan, waardoor hij genoegen moest nemen met plek drie.

Voor Kornfeil was het in 155 races zijn vierde podiumplek, maar zijn eerste overwinning bleef dus wederom uit. Die was er wel voor Di Giannantonio: de Italiaan troefde Canet in de laatste meters af en kon voor het eerst juichen - althans, dat kon hij eerder dit jaar ook al, maar destijds kreeg hij na afloop een tijdstraf.