UFC 227: Mighty Mouse in grote problemen

Twee jaar na zijn verlies tegen de ongeslagen kampioen Demetrious Johnson, liet Henry Cejudo zien hoeveel hij zich in de tussentijd had verbeterd. Cejudo pakte Johnson gedurende de vijf ronden in het titelgevecht helemaal in en alhoewel de kampioen knap zijn bekende spel speelde, brachten de worstelkwaliteiten van Cejudo de doorslag.

Deze onverwachte uitslag bracht een einde aan het zesjarige bewind van Mighty Mouse in de vlieggewichtsklasse en Cejudo is tot nu toe slechts de tweede UFC-kampioen in deze gewichtsklasse, zo dominant was Johnson de afgelopen jaren.

'Ik heb absoluut een schok teweeggebracht", aldus de nieuwe kampioen. "In de eerste werd ik neergeslagen, maar aan het eind van deze vijf ronden, heb ik de beste ooit verslagen en sta ik maar mooi met mijn handen omhoog!"

Johnson was een kampioen, maar ook in zijn verlies gedroeg hij zich als een ware kampioen. "Cejudo was sterk, het was een mooi gevecht. Ik had een prima strategie, ik zou gewoon zijn benen onder zijn lijf vandaan schoppen, maar zodra hij bovenop me kwam te liggen was hij gewoon te sterk."

Het gevecht was inderdaad een mooi steekspel. MM die constant de binnen- en buitenkant van Cejudo's benen torpedeerde, maar in de tweede en vierde ronde was het toch echt Cejudo die Johnson een aantal keer kon neerhalen en veel punten hiermee scoorde. Uiteindelijk waren twee van de drie juryleden op de hand van Cejudo en won hij met een minimale meerderheid.

TJ Dillashaw vs Cody Garbrandt
TJ Dillashaw blijft de beste vechter in de bantamgewichtsklasse bij de UFC. Zaterdagnacht wist hij zijn grote rivaal Garbrandt laat in de eerste ronde al knockout te slaan.

Garbrandt raakte Dillashaw tot tweemaal zeer goed in de openingsronde, Dillashaw had daar zichtbaar moeite mee, maar de kampioen kwam supersterk terug en een barrage aan stoten was te veel voor de voormalig kampioen Garbrandt.

"Hij raakte me goed, maar met niets dat ik nooit eerder gevoeld had", aldus Dillashaw. "Ik verwachtte wel dat hij zou counteren op mijn trappen, dus ik was extra voorzichtig. Hij komt graag met zijn rechterhand, dus die probeerde ik te 'timen' en gelukkig ging dat prima en kon ik het gevecht afmaken."

Volledige uitslag UFC 227:
T.J. Dillashaw verslaat Cody Garbrandt door KO (stoten, ronde 1)
Henry Cejudo verslaat Demetrious Johnson na jurybesluit (48-47 x2, 47-48)
Renato Moicano verslaat Cub Swanson na opgave (rear-naked choke, ronde 1)
J.J. Aldrich verslaat Polyana Viana na jurybesluit (29-28 x2, 29-27)
Thiago Santos verslaat Kevin Holland na jurybesluit (29-27 x2, 29-26)
Pedro Munhoz verslaat Brett Johns na jurybesluit (30-26, 29-28, 29-27)
Ricky Simon verslaat Montel Jackson na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Ricardo Ramos verslaat Kyung Ho Kang na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Sheymon Moraes verslaat Matt Sayles na jurybesluit (29-28 x 3)
Alex Perez verslaat Jose Torres door KO (stoten, ronde 1)
Weili Zhang verslaat Danielle Taylor na jurybesluit (29-28 x 3)
Marlon Vera verslaat Wuliji Buren door KO (stoten, ronde 2) 

De knockouts: