Eerste ATP-titels voor Berrettini en Basilashvili

Tennissers Matteo Berrettini en Nikoloz Basilashvili hebben de eerste ATP-titel uit hun carrière te pakken. De Italiaan pakte de titel in het Zwitserse Gstaad, Basilashvili was de beste in Hamburg.

In de finale in Gstaad nam Berrettini het op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Die liet twee setpoints liggen in de tiebreak van de eerste set, waarna een late break in het tweede bedrijf hem fataal werd: 7-6 (9), 6-4. Berrettini kon overigens dubbel feesten: met veteraan Daniele Bracciali, terug van een schorsing wegens matchfixing, won hij ook het dubbelspel in Gstaad en ook dat was een unicum voor Berrettini.

In Hamburg stond Basilashvili na Kitzbühel 2016 en Memphis 2017 voor de derde keer in een finale en dit keer was het wel raak. De Argentijn Leonardo Mayer, winnaar van het toernooi in 2014 en 2017, leek na een simpele tweede set de winst te pakken, maar in set drie draaide Basilashvili het toch weer knap om: 6-4, 0-6, 7-5.

Tot slot werd er ook in het Amerikaanse Atlanta nog gespeeld en dat leverde een feestje voor het thuispubliek op. In de geheel Amerikaanse finale rekende John Isner met een forse lading aces af met Ryan Harrison, die de eerste set nog had gewonnen: 5-7, 6-3, 6-4.