Gal pakt Nederlandse titel dressuur

Edward Gal is in Ermelo voor de negende keer Nederlands kampioen dressuur geworden. Met zijn paard Zonik was Gal oppermachtig.

Aanvankelijk stond voor vrijdag het eerste onderdeel gepland, de grand prix, maar deze werd vanwege de extreme hitte verplaatst naar zaterdag waardoor GP special te vervallen. Gal reed in de stromende regen vervolgens een nagenoeg foutloze grand prix en begon met een grote onderdeel het aan het onderdeel van vandaag, de kür op muziek. Ook hier waren Gal en Zonik weer duidelijk de beste. Het zilver ging uiteindelijk Hans Peter Minderhoud. Brons was er voor Adelinde Cornelissen.

Na afloop van het NK werden ook de teams bekend gemaakt voor de Wereldruiterspelen die van 11 tot en met 23 september in het Amerikaanse Tryon plaatsvinden. Dressuurbondscoach Rien van der Schaft koos naast Gal voor Minderhoud, Emmelie Scholtens en Madeleine Witte-Vrees. Het team van springruiters van bondscoach Rob Ehrens bestaat uit Harrie Smolders, Jur Vrieling, Frank Schuttert, Leopold van Asten en Marc Houtzager.