Pizarro keert weer terug bij Werder Bremen

Claudio Pizarro gaat opnieuw aan de slag bij Werder Bremen. De 39-jarige aanvaller was transfervrij na zijn vertrek bij 1. FC Köln.

Pizarro heeft in Bremen een contract voor een jaar gekregen. "Ik ben heel blij om een nieuwe kans te krijgen bij Werder. Ik wil mijn carrière beëindigen bij de club waar het voor mij in Europa begon. Ik zie ernaar uit om mijn ervaring te delen met de ploeg, maar ik ben ook terug om doelpunten te maken", reageert hij.

Werder Bremen werd in 1999 de eerste Europese club van Pizarro, die twee jaar later naar Bayern München vertrok. Na zes jaar Bayern en een korte periode bij Chelsea keerde de Peruviaan terug in Bremen. Pizarro vertrok vier jaar later weer naar Bayern, om vervolgens in 2015 opnieuw in Bremen te gaan voetballen.

Vorig seizoen droeg de routinier dus het shirt van 1. FC Köln en nu meldt hij zich voor de vierde keer bij Die Grün-Weißen. In totaal scoorde Pizarro al 144 keer in 271 wedstrijden namens Werder Bremen. De spits werd met Bayern zes keer landskampioen, terwijl hij in 2009 met Bremen de DFB Pokal veroverde.