UFC on Fox 30: KO's beëindigen heerlijke vechtavond

Het vorige gevecht tussen Eddie Alvarez en Dustin Poirier eindigde onbeslist, na een aantal onregelementaire klappen van Alvarez. Zaterdagnacht gingen beide vechters op herhaling tijdens UFC on FOX 30 en wat een spektakel maakte beide vechters ervan.

Alvarez nam van het begin van het gevecht het initiatief met harde trappen en stotencombinaties. Voor dit gevecht had hij al gezegd niet te ver van Poirier te willen blijven staan vanwege de lange verwoestende armen van de Amerikaan, maar Alvarez kwam geen moment dichterbij. Poirier kon daarom lekker met zijn jab het gezicht van Alvarez beschadigen zonder zelf zwaar in de problemen te komen.

De spectaculaire eerste ronde bracht veel schade toe aan het, door de jaren heen, gehavende gezicht van Alvarez terwijl Poirier in de pauze fris en fruitig op zijn krukje zat. De tweede ronde zou dan ook voor Poirier zijn.

Zware klappen op het gezicht van Alvarez en een aantal mooie pogingen tot verwurging, bracht Alvarez zwaar in de problemen. Toch wist Alvarez Poirier nog eenmaal vast te zetten tegen de kooi, maar de ellebogen die hij uitdeelde waren weer onregelementair. De scheidsrechter Mark Goddard greep in en  liet beide vechters weer opstaan.

Poirier was furieus en begon direct een keiharde aanval op de vermoeide Alvarez. Een linkse stoot werd afgewisseld met een keiharde knie op het lichaam van de voormalig kampioen. Poirier wist dat Alvarez hierdoor geen lucht meer had en bleef met zijn harde vuisten op het hoofd en lichaam van Alvarez afvuren. Knieën, trappen en stoten, maar Alvarez wilde niet neergaan.

Goddard liet doorgaan, vooral ook, omdat Alvarez er af en toe nog een stoot uit wist te persen en nog helder leek. Een klap op het hoofd deed Alvarez dan toch op de grond belanden en Goddard greep direct in, de vierde achtereenvolgende overwinning van Poirier was een feit.

"Ik stop nooit hier. Ik sterf nog liever dan opgeven. Mijn hart ligt hier", aldus de overwinnaar. "Die 12-to-6 ellebogen zijn zwaar verboden, die mogen niet, net als die knieën van het vorige gevecht", gaf Poirier nog even een laatste sneer naar Alvarez.

Jose Aldo vs Jeremy Stephens
Oudje Aldo leek al klaar voor Bellator volgens veel MMA-fans, maar zaterdagnacht wist hij er nog een knappe overwinning uit te persen. Een leverstoot, halverwege de eerste ronde, deed zijn sterke tegenstander Stephens ineenkrimpen van de pijn. De stotenregen die hij daarna mocht uitdelen waren teveel voor de Amerikaan die Aldo in diezelfde ronde nog bijna knock-out had geslagen.

Een emotionele Aldo was enorm blij met deze comeback. "Veel mensen dachten 'waar staat Aldo nu, is hij nog dezelfde vechter'. Ik had mijn team achter me staan en daardoor bleef ik kalm en geconcentreerd."

Aldo ziet zichzelf nog eenmaal in een titelstrijd. "Ik ben nog steeds een topvechter in deze divisie en voordat mijn contract afgelopen is wil ik nog eenmaal voor de titel vechten."

Volledige uitslag UFC on FOX 30
Dustin Poirier verslaat Eddie Alvarez door TKO (stoten, ronde 2)
José Aldo verslaat Jeremy Stephens door TKO (stoten, ronde 1)
Joanna Jędrzejczyk verslaat Tecia Torres na jurybesluit (30-27 x3)
Alexander Hernandez verslaat Olivier Aubin-Mercier na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Jordan Mein verslaat Alex Morono na jurybesluit (29-28 x3)
Hakeem Dawodu verslaat Austin Arnett na jurybesluit (30-27 x3)
Islam Makhachev verslaat Kajan Johnson na opgave (armklem, ronde 1)
Ion Cutelaba verslaat Gadzhimurad Antigulov door TKO (stoten, ronde 1)
John Makdessi verslaat Ross Pearson na jurybesluit (30-26, 29-27, 29-28)
Katlyn Chookagian verslaat Alexis Davis na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Dustin Ortiz verslaat Matheus Nicolau door knockout (stoten, ronde 1)
Nina Ansaroff verslaat Randa Markos na jurybesluit (29-28 x3)
Devin Powell verslaat Alvaro Herrera door knockout (levertrap, ronde 1)