'Van Bommel geeft Pereiro belangrijke rol op middenveld'

Mark van Bommel is er in principe uit hoe hij zijn elftal komend seizoen wil laten spelen. Een belangrijke rol lijkt weggelegd voor Gaston Pereiro.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De lokale krant meent dat de oefenmeester al in zijn hoofd heeft welke elf spelers hij als zijn sterkste elf ziet en alleen als er nog spelers komen of gaan, moet hij nog knopen doorhakken.

Opvallend is de grote rol die Pereiro moet gaan spelen. Onder voorganger Phillip Cocu bleef zijn inbreng vaak beperkt, maar nu moet hij een bepalende speler worden op 'tien'. Dat heeft alles te maken met het vertrek van Marco van Ginkel. Achter hem lijken Jorrit Hendrix en Bart Ramselaar ook zeker van een basisplaats, al wil PSV nog wel een middenvelder aan de selectie toevoegen. Hiervoor zou de Mexicaanse boezemvriend van Hirving Lozano in beeld zijn: Èrick Gutièrrez van Pachuca.

Lozano is, als hij niet wordt verkocht, natuurlijk een zekerheidje op de flanken. Aan de overzijde krijgt Steven Bergwijn het vertrouwen en als centrale aanvaller heeft Luuk de Jong de beste papieren, waardoor jongelingen Donyell Malen, Cody Gakpo, Albert Gudmundsson en de miljoenenaankoop Maximiliano Romero het voorlopig op de training moeten laten zien en mogen hopen op een invalbeurt.

Ook achterin is er volgens het Eindhovens Dagblad al duidelijkheid bij de technische staf. De van Ajax overgekomen Nick Viergever krijgt een basisplaats in het hart van de verdediging en Daniel Schwaab en Derrick Luckassen moeten uitvechten wie er naast hem mag staan. Op de backposities staan ook twee nieuwe spelers. De van Manchester Ciy gekochte Angelino eist meteen de plek van linksachter op en aan de rechterzijde is plaats voor Denzel Dumfries, tenzij Santiago Arias niet wordt verkocht, ondanks de hevige interesse van Napoli.

Op doel wint Jeroen Zoet het zoals verwacht van Eloy Room. Eerstgenoemde verlengde onlangs zijn contract en zal dat niet hebben gedaan zonder bepaalde garanties te krijgen. Bovendien is hij al jaren de eerste man en heeft hij in de voorbereiding geen reden gegeven om daaraan te twijfelen, al gaf trainer Van Bommel na de oefenwedstrijd tegen Olympiacos nog wel aan dat het mogelijk is om hem te overtuigen. "Op dit moment willen we iedereen aan het werk zien en de benodigde minuten laten maken."