'We krijgen ze niet naar Marokko'

Touroperator FlyOrange heeft een groot probleem, want een groot aantal vluchten naar Marokko zijn op het laatste moment geannuleerd. De schuld ligt bij de Portugese chartermaatschappij Aviatrade, volgens FlyOrange.

"FlyOrange is in overleg met juridische adviseurs en andere partijen hoe om te gaan met deze situatie. Ons streven is de schade en moeilijkheden voor de passagiers tot een minimum te beperken", hep de touroperator op Feesboek gesegt. 

Niet geheel onterecht roept FlyOrange gedupeerden op om 'de families van onze medewerkers niet te exposen en te bedreigen via social media'.

De helpdesks van FlyOrange en Aviatrade zijn inmiddels onbereikbaar en het Europees Consumenten Centrum raadt gedupeerden aan een klacht in te dienen en hun geld eventueel terug te vragen aan de creditcardmaatschappijen.

Diverse vluchten van Rotterdam The Hague Airport naar Tétouan, Nador en Al Hoceima gaan niet door. Het is nog niet bekend hoe lang de problemen zullen aanhouden, dus de Marokkaanse families die hun vakantie in Marokko wilden vieren, mogen voorlopig thuis blijven. Net als de Nederlandse toeristen die gedupeerd zijn door deze plotselinge annuleringen.