Van den Berg: "Ik heb gemerkt dat clubs geen reet om je geven"

Joey van den Berg is komend seizoen weer te bewonderen op de Nederlandse velden nadat hij woensdag de overstap maakte naar NEC.

De 32-jarige middenvelder maakt op huurbasis de overstap van Reading naar NEC, waarna hij aansluitend een eenjarig contract tekent met een optie voor nog een jaar. Na twee jaar in Engeland gespeeld te hebben, was hij overbodig geraakt bij the Royals.

"De eerste training in de voorbereiding moest ik meedoen met Onder-23. Ze probeerden in mijn hoofd te komen", vertelt Van den Berg aan De Gelderlander. "Ze dachten: 'Die gaat wel weg'. Maar ik ging geen jaar salaris weggooien. Ik bleef gewoon zitten, al hadden ze me bij Onder-17 neergezet. Zeker het laatste jaar heb ik gemerkt dat clubs geen reet om je geven. Je moet het naar je zin hebben."

De linkspoot speelde in totaal 68 wedstrijden speelde voor Reading en ziet zijn periode er niet als een mislukking. "Ik heb in stadions van zulke grote clubs gespeeld, onvoorstelbaar. Maar de laatste maanden waren een sleur. Ze wilden elke keer meer van me. Ik ben blij dat ik er vanaf ben. Toedeledokie."

Van den Berg blijft na zijn actieve carrière mogelijk in een andere functie verbonden aan NEC. "Dat is voor mij belangrijk. Ik ben 32 jaar. Als ik 35 haal, heb ik het goed gedaan in mijn ogen. Maar het hoeft niet. Als NEC zegt: 'Ja Joey, rot maar op'. Dan ben ik ook weg. Van mijn kant kan het ook zo zijn."