NEC haalt Van den Berg terug naar Nederland

NEC heeft zich woensdag verzekerd van de komst van Joey van den Berg. De 32-jarige middenvelder wordt een seizoen gehuurd van Reading.

Na de huuroveenkomst tekent Van den Berg een eenjarig contract bij de club uit de Keuken Kampioen Competitie, met een optie voor nog een jaar. De linkspoot keert hiermee na twee jaar terug in Nederland, nadat hij afgelopen twee seizoenen tot 68 wedstrijden voor Reading kwam, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf.

"In de eerste plaats ben ik heel trots dat ik voor NEC mag spelen", vertelt Van den Berg op de officiële website van NEC. "De club heeft er heel veel energie in gestoken om mij naar deze club te halen. Dat stel ik enorm op prijs. Daarnaast was ik direct geïnteresseerd, omdat ik het gevoel heb dat NEC hier met iets heel moois bezig is. Ik wil graag onderdeel zijn van dat project en veel successen boeken met de club."

Technisch directeur Remco Oversier is blij met de komst van de verdedigende middenvelder. "Met Joey halen we een speler binnen die met zijn winnaarsmentaliteit en ervaring een leiderschapsrol binnen onze selectie kan vertolken. Hij heeft niet alleen erg veel Eredivisie-wedstrijden in de benen, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij Reading FC. Daarnaast is Joey multifunctioneel, gezien hij zowel op het middenveld als in de defensie uit de voeten kan."