De Zwaan stunt weer op World Matchplay, Van Barneveld geeft het weg

Darter Jeffrey de Zwaan heeft op de prestigieuze World Matchplay wederom voor een stunt(je) gezorgd. De 22-jarige Rijswijker won in de eerste ronde van Michael van Gerwen en was dinsdagavond te sterk voor Adrian Lewis, waardoor hij in de kwartfinales staat.

De Zwaan begon fantastisch en stond in no-time op 5-1, met een gemiddelde van dik boven de honderd. Lewis kwam wel wat terug en met een 121-finish werkte hij zich naar 7-5, maar een fraaie 120-finish van De Zwaan deed Jackpot gelijk weer pijn. 

Vanaf 10-6 leken de zenuwen toch even toe te slaan, terwijl Lewis juist uitstekend stond te gooien. De Engelsman won zo ineens drie legs op rij, nadat De Zwaan drie matchdarts op dubbel 20 liet liggen. In de volgende leg maakte hij het echter tóch af met een bijzonder fraaie 94-finish, eindigend met dubbel 18 en dubbel 20.

Raymond van Barneveld speelde de sterren van de hemel in de eerste legs tegen Gary Anderson, met gemiddeld dik 110 punten per beurt. Dat zakte na de eerste pauze echter wat in en vanaf 4-0 begon Anderson terug te komen.

Van Barneveld weigerde te capituleren en gooide achtereenvolgens 130 en 122 uit, beiden via de bullseye. Vanaf 7-4 ging het echter fout: de klad kwam erin en Anderson won vier legs op rij. Met 9-8 kwam Van Barneveld nog één keer op voorsprong, maar Anderson kwam terug en gooide het met 82 fraai uit: 9-11.

Joe Cullen zorgde eerder al voor een mooie verrassing door op indrukwekkende wijze gehakt te maken van Daryl Gurney: 11-3. Dave Chisnall kende een grandioze comeback tegen Michael Smith: Bully Boy kwam met 1-7 voor, maar Chisnall gaf niet op, begon geweldig te gooien en won met 11-8.