Geen VR voor Resident Evil 2

Resident Evil 7 heeft niet alleen de serie nieuw leven ingeblazen, het is ook een van de paradepaardjes voor VR-gaming. Capcom heeft bevestigd dat mensen die op eenzelfde ervaring hopen voor Resident Evil 2 bedrogen uitkomen.

Daily Star sprak met producers Tsuyoshi Kanda en Yoshiaki Hirabayashi over mogelijke VR-ondersteuning. "We denken op dit moment niet aan VR-ondersteuning, aangezien de over-the-shoulder camerapositie dit niet de beste manier maakt om de game te presenteren. VR past niet binnen onze visie," aldus Kanda.

Klinkt logisch, maar veel fans hoopte toch op een VR-modus en de (onderstaande) trailer die op E3 getoond werd schepte verwachtingen. De eerste minuut zie je de wereld namelijk door de ogen van een rat. "Nu ik erover nadenk, misschien dat het oogpunt in de trailer mensen op het verkeerde been heeft gezet," zegt Hirabayashi. "Maar als je denkt dat er rat-VR komt … dat is niet het geval."

Resident Evil 2 is een remake van de gelijknamige game uit 1998. Capcom beschouwt deze echter niet als remake en laat dit daarom ook weg uit de titel. De game wordt vanaf de grond opnieuw opgebouwd en benaderd als een nieuw project. Zo worden passages aangepast, vijanden verplaatst en maken de vaste camerastandpunten plaats voor het over-the-shoulder perspectief dat we kennen van Resident Evil 4. Resident Evil 2 komt 29 januari volgend jaar uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.