'Feyenoord en Southampton praten over Clasie'

Feyenoord en Southampton zijn in gesprek over overstap op huurbasis van Jordy Clasie, zo meldt Sky Sports zaterdagavond.

The Saints zouden de 27-jarige middenvelder liever willen verkopen, maar de Rotterdammers beschikken niet over de benodigde financiële middelen om Clasie definitief vast te leggen. Aangezien geen enkele andere club concrete belangstelling heeft getoond gaat Southampton nu akkoord met een huurtransfer.

De zeventienvoudig international wil vanwege familieomstandigheden terugkeren naar Nederland, aangezien hij en zijn gezin nooit hebben kunnen aarden in Engeland. Het contract van Clasie bij Southampton loopt nog twee jaar door.

Technisch directeur Martin van Geel heeft geen geheim van zijn wens gemaakt om Clasie terug te halen naar De Kuip. "Ik wil niet ontkennen dat we aan het onderzoeken zijn of Clasie kan komen. We kennen hem natuurlijk als kind van de club. Hij zou een geweldige toegevoegde waarde kunnen zijn", zei Van Geel in gesprek met de NOS.

Feyenoord versterkte zich deze zomer tot dusver twee keer. Yassin Ayoub kwam transfervrij over van FC Utrecht en Luis Sinisterra werd overgenomen van Once Caldas. De Rotterdammers namen afscheid van Simon Gustafson, Bilal Basacikoglu, Marko Vejinovic en Karim El Ahmadi.