Drie vrouwenduo's naar achtste finales EK beachvolleybal

Op het Europees kampioenschap beachvolleybal in diverse steden in Nederland hebben alle vier Nederlandse damesduo's woensdag twee wedstrijden op het programma staan. De eerste duels zitten erop en drie van de vier duo's begonnen de dag met winst.

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink kwamen in actie tegen het Finse duo Taru Lahti en Anniina Parkkinen. Die wonnen set één, maar met 19-21, 21-19, 15-11 ging de winst toch naar Van Gestel en Wesselink, die hun openingsduel dinsdag verloren.

Jolien Sinnema en Laura Bloem wonnen dinsdag en gingen daar woensdag mee verder. De Zwitserse zusjes Anouk en Zoé Vergé-Dépré werden met 21-14, 21-17 geklopt. Anouk Vergé-Dépré speelt doorgaans met Joana Heidrich, maar die is zwaar geblesseerd geraakt aan haar knie.

De 26-jarige Zwitserse moet daardoor samen met haar zes jaar jongere zusje spelen, iets wat ze niet gewend is. Daar zag ze echter wel de voordelen van in: "Als wij al niet weten wat we op het veld doen, weten onze tegenstanders dat helemaal niet", lachte ze na winst in wedstrijd één op dinsdag.

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel voegden woensdag een tweede zege toe aan hun totaal. Mariya Bocharova en Maria Voronina uit Rusland werden met 21-17, 21-17 geklopt door Stubbe en Van Iersel.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink begonnen dinsdag met winst, maar woensdag moesten ze een nederlaag incasseren. Alexandra Jupiter en Aline Chamereau uit Frankrijk waren na een spannend duel verrassend te sterk: 19-21, 21-17, 14-16.

Update 22.15 uur
Drie van de vier damesduo's hebben zich voor de achtste finales geplaatst. Van Gestel en Wesselink werden met 16-21, 18-21 geklopt door Anastasija Kravcenoka en Tina Graudina uit Letland en haalden het niet.

Sinnema en Bloem klopten Nicole Eiholzer en Elena Steinemann uit Zwitserland met 22-20, 21-16 en boekten zo hun derde zege. Stubbe en Van Iersel wonnen hun groep ook met louter zeges door Svetlana Kholomina en Nadezhda Makroguzova uit Rusland met 21-18, 21-14 te kloppen.

Keizer en Meppelink vochten om de groepswinst met Barbora Hermannova en Marketa Slukova uit Tsjechië en dat leverde Nederlands succes op: 21-15, 21-16.

Bij de mannen kwamen namens Nederland alleen oud-wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in actie op woensdag. Zij klopten de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle met 21-16, 21-12 en komen zo op twee zeges.