Gemengde resultaten beachduo's op EK in Nederland

De derde dag van het Europees kampioenschap beachvolleybal heeft voor gastland Nederland gemengde resultaten opgeleverd. Drie mannenduo's kwamen in actie, terwijl vier Nederlandse duo's bij de dames het zand mochten betreden.

Voor Jannes van der Ham en Sven Vismans gaat het een lastig verhaal worden. De twee verloren maandag hun eerste wedstrijd en gingen dinsdag onderuit tegen de Polen Mariusz Prudel en Jakub Szalankiewicz: 21-19, 15-21, 10-15.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst wonnen hun eerste wedstrijd en waren ook dinsdag weer de besten. Tobias Winter en Julian Hörl uit Oostenrijk gingen er met 21-19, 21-18 aan, waarna Bouter en Varenhorst donderdag spelen tegen de in topvorm verkerende Spanjaarden Herrera/Gavira.

Dirk Boehlé en Steven van de Velde openden het toernooi met winst, maar dinsdag verloren ze van het topduo Piotr Kantor en Bartosz Losiak. De Polen waren na een sterk begin van de Nederlanders in drie sets te sterk: 21-14, 21-23, 11-15.

De vier Nederlandse damesduo's openden hun toernooi allemaal op dinsdag, te beginnen met Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. Victoria Bieneck en Isabel Schneider uit Duitsland bleken vooral in set twee een flinke maat te groot voor de Nederlandse dames: 18-21, 10-21.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel begonnen hun titeljacht wél succesvol. Martina Bonnerova en Sarka Nakladalova uit Tsjechië werden met 21-18, 21-18 keurig aan de kant geschoven, terwijl Jolien Sinnema en Laura Bloem begonnen met 21-13, 21-11 winst op Valentyna Davidova en Ievgeniia Shchypkova uit Oekraïne.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink sloten de dag wat Nederland betreft af en ook dat leverde weinig problemen op. Andrea Strbova en Natalia Dubovcova uit Slowakije werden met 21-18, 21-14 verslagen.