FOK! Wat een weer: zonnig, kans op bewolking

Vandaag is het aanvankelijk zonnig. Geleidelijk ontstaan er enkele stapelwolken, de meeste in de noordelijke helft. Het blijft droog. De temperatuur blijft langs de kust steken op 22°C, verder landinwaarts wordt het 25°C tot lokaal 29°C, de hoogste waarden in het oosten en zuiden. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de middag en avond van zuidwestelijke naar noordelijke richtingen.

Komende nacht zijn er brede opklaringen, maar trekken er ook enkele wolkenvelden over. In brede opklaringen kunnen er opnieuw enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperaturen liggen rond 14°C, maar in langdurige opklaringen kan het lokaal een graad of 10 worden. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Donderdag wordt een zonnige en droge dag, al ontstaan er vooral landinwaarts wel weer stapelwolken. Het wordt iets warmer dan vandaag met maxima van 23°C langs de noordkust tot lokaal 31°C in het oosten en zuidoosten. De wind wordt noordoostelijk en is zwak tot matig. Langs de kust wordt de wind in de middag noordelijk en mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Prachtige lucht boven de Maasvlakte (Foto: Spylacopa_68 )
Prachtige lucht boven de Maasvlakte (Foto: Spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!