Koeman over WK: "Het was moeizaam"

Ronald Koeman heeft de afgelopen weken veel WK-wedstrijden gezien en de Oranje-bondscoach was vaak niet erg onder de indruk.

"Ik moet eerlijk zeggen dat er niet veel wedstrijden waren waarbij je op het puntje van je stoel zat", zei Koeman dinsdagochtend op Radio538. "Het was moeizaam, een aantal landen kon niet brengen wat iedereen verwacht had. Er was ook een aantal verrassingen, dat maakt het toernooi altijd wel leuk."

Frankrijk pakte zondag de wereldtitel tegen Kroatië en vanaf september zijn de Fransen één van de tegenstanders van het Nederlands elftal in de Nations League. "Zij zijn niet voor niets wereldkampioen, zonder echt groots en mooi voetbal te spelen wat bijvoorbeeld België deed. Maar Frankrijk was wel de sterkste, met een ontzettend sterk team."

Koeman ziet desondanks kansen voor Oranje. "Als wij beter willen worden, moet je ook dit soort landen treffen en weet je of je aan de goede kant zit." Oranje speelt op 6 september een oefenwedstrijd tegen Peru en drie dagen later start de Nations League met een uitwedstrijd tegen Les Bleus.