Wederom eenvoudige pot voor Nederlandse waterpolosters

De Nederlandse waterpolosters hebben ook hun tweede wedstrijd op het EK Waterpolo in Barcelona met een monsterscore gewonnen. Israel was met 2-20 geen partij voor de nummer twee van de World League. Gisteren was Italië met 21-2 al te sterk voor Israel, dat nu laatste in poule A staat.

Omdat Nederland met Kroatië en Israel de twee makkelijkste ploegen als eerste trof, staat Nederlrand nu eerste in de poule. De voornaamste concurrenten Italië en Griekenland spelen later vanavond een onderlinge wedstrijd, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat er met een groot verschil gewonnen gaat worden.

In poule B hebben topfavorieten Rusland en Hongarije ook totaal geen moeite gehad met Turkije en Servië, de ploegen wonnen met respectievelijk 5-32 en 2-27. Voor Hongarije is dit de eerste overwinning, nadat gisteren met 9-13 verloren werd van Spanje. Rusland staat nu dankzij twee monsterzeges ver bovenaan in de poule, Spanje zal naar alle waarschijnlijkheid na hun wedstrijd vanavond de tweede plek innemen. 

Morgen hebben de dames een dag rust, dan komen de herenteams voor het eerst dit toernooi in actie. Nederland treft om 17:00 Kroatië.