Buffon moet al na vijf minuten vissen bij debuut PSG

Gianluigi Buffon kende zondagmiddag bepaald geen gelukkig debuut voor Paris Saint-Germain. De Franse kampioen verloor met 2-4 van een amateurclub.

Het duurde slechts vier minuten voor de uiterst ervaren Italiaanse doelman in negatieve zin opviel. Hij veroorzaakte in het oefenduel met Chambly al vroeg een penalty, die feilloos werd benut door de amateurclub. Later in de eerste helft incasseerde Buffon nog een doelpunt; in de rust werd hij gewisseld. PSG verloor het duel uiteindelijk met 2-4.

Chambly, vorig seizoen nog halvefinalist in de Coupe de France, kwam in de vijfde minuut op voorsprong dankzij Anthony Soubervie. De rechtsback schoot raak vanaf elf meter nadat Buffon een opponent neerhaalde. Het werd kort voor rust 0-2 door toedoen van Gaharo Doucoure. Vlak na de onderbreking, toen Buffon al het veld had geruimd voor Rémy Descamps, maakte Patrick Etshimi er 0-3 van.

PSG trad zeker niet aan met de sterkste elf: afgezonderd van Buffon, Adrien Rabiot en Jesé Rodríguez bestond het basiselftal uit jeugdspelers. Twee van die jeugdspelers, Colin Dagba en Virgiliu Postolachi, brachten de Parijzenaars terug in de wedstrijd. Het laatste woord was echter aan Chambly, want Othman Dadoune bepaalde dertien minuten voor tijd de eindstand.

De Franse kampioen speelde pas de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. Woensdag won het team van Thomas Tuchel met 1-0 van Sainte-Genevieve. Het seizoen begint officieel op zaterdag 4 augustus met de strijd om de Trophée des Champions tegen AS Monaco, de nummer twee van vorig seizoen. Tot die tijd zullen de WK-gangers geleidelijk terugkeren in het elftal.