2 verdachten liquidatie Goran Tasić aangehouden

De politie heeft donderdag 12 juli een eerste aanhouding verricht in het onderzoek naar de in Amsterdam Slotervaart doodgeschoten Goran Tasić. De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Tasić is een 44-jarige Serviër. Hij werd in België aangehouden en is vrijdag 13 juli 2018 voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld.

Het onderzoeksteam kwam de verdachte op het spoor nadat vanuit de nauwe samenwerking tussen de Amsterdamse en Servische politie. Daarbij kwam een woning in Amsterdam Zuid in beeld. Nader onderzoek leidde tot de observatie van een verplaatsing van de verdachte in een auto vanuit Amsterdam richting België. Vlak over de grens kon hij worden aangehouden. In de auto lag in een verborgen ruimte een grote som contant geld.

Anderhalf miljoen euro
In de woning in Amsterdam Zuid werd nog een man aangehouden, een 34-jarige Serviër. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. In de woning troffen agenten bij een doorzoeking nog eens een grote som geld aan, ruim anderhalf miljoen euro.

Conflict drugshandel
Sinds het dodelijke schietincident op donderdagavond 15 maart doet een team van rechercheurs intensief onderzoek. Het team heeft het vermoeden dat Tasić doelbewust naar de Piet Mondriaanstraat is gelokt. Het heeft er alle schijn van dat de schutter hem daar opwachtte met als doel hem te liquideren. Zowel de Amsterdamse als Servische politie heeft sterke aanwijzingen dat Tasić zich bezig hield met de handel in drugs, met name tussen Nederland en Scandinavië. Een conflict in deze handel is hem waarschijnlijk fataal geworden.

Beloning
Het onderzoek naar de liquidatie van Tasić gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Informatie is nog steeds welkom. De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning van €20.000 uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van deze zaak.

2 verdachten liquidatie Goran Tasić aangehouden (Foto Politie.nl)
2 verdachten liquidatie Goran Tasić aangehouden (Foto Politie.nl)