Word de held van Rotterdam in Rotjeknor-game

Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar Pokémon Go heeft er wel (even) voor gezorgd dat mensen massaal de straat op gingen om de omgeving te verkennen. De pas uitgebrachte smartphonegame Rotjeknor moet ditzelfde voor elkaar krijgen, maar dan gericht op de Rotterdamse binnenstad.

Rotterdam is op zoek naar een nieuwe held. Voel jij je geroepen? Voer dan samen met ‘team Rotjeknor’, bestaande uit Max Meeuw, Mo Mus en Dina Duif digitale opdrachten uit die verspreid over de binnenstad te vinden zijn. Het spel is een initiatief van Bureau Binnenstad van de gemeente Rotterdam. Deze organisatie wil dat kinderen en hun ouders zich meer bewust worden van wat de stad allemaal te bieden heeft.

Rotjeknor game

"De ene keer moet je fysiek klauteren, een andere keer moet je goed nadenken of dapper zijn. Op de kaart van Rotterdam zie je frietjes, bekende gebouwen en trainingsplekken aangegeven. Loop over een frietje om frietpunten te verzamelen. Hoe meer friet je verzamelt, hoe meer onderscheidingen je kunt vrijspelen. Loop naar een trainingsplek om een trainingsopdracht te voltooien. Na het voltooien van deze opdracht maak je kans op een onderscheiding. Verzamel zoveel mogelijk friet en doe zoveel mogelijk trainingen!" lezen we in de beschrijving op Google Play.

Rotjeknor richt zich dus vooral op kinderen en ouders wordt aangeraden een oogje in het zeil te houden als deze jonger zijn dan tien jaar. Vooralsnog is de game alleen te downloaden voor Android. Wordt het een succes, dan zal het spel ook naar iOS komen. Je downloadt Rotjeknor gratis uit de Google Play Store. Of kijk op de Rotjeknor-website voor meer informatie.

Rotjeknor game