Rea blijft domineren in World Superbikes, Van der Mark herstelt zich knap

World Superbikes-wereldkampioen Jonathan Rea blijft ook dit jaar weer domineren. Op het circuit van Misano in Italië boekte de Noord-Ier een volgende overwinning en ook dit keer stond er geen maat op hem. Michael van der Mark had het vrijdag erg moeilijk, maar herstelde zich zaterdag knap.

Bij de start pakte Rea gelijk de leiding over van zijn van poleposition vertrokken Kawasaki-teamgenoot Tom Sykes, met Eugene Laverty en Chaz Davies achter zich aan. Van der Mark vertrok als elfde, pakte gelijk drie plekken en reed zich in rap tempo al naar de zesde plek.

Laverty had het tempo weer uitstekend te pakken en richting de helft van de race had hij de tweede plek overgenomen van Sykes, die op zijn beurt ook te grazen werd genomen door Davies. Xavi Fores en Van der Mark gingen in de achtervolging, waarbij de Nederlander plek vijf pakte van de Spanjaard.

Voor Van der Mark's Yamaha-teamgenoot Alex Lowes kwam er ondertussen een einde aan de race. Hij had al een lastig weekeinde en ging tot twee keer toe onderuit. Daarmee kwam voor Lowes een einde aan een reeks: hij was na zestien races de enige die in 2018 in elke race punten scoorde.

Halverwege de race sloot Van der Mark langzaam maar zeker aan bij Sykes en dus was plek vier binnen bereik. Die positie pakte de Rotterdammer niet veel later door Sykes op fraaie wijze te passeren, waarna het vizier zelfs nog op de derde plek gericht werd.

Daar reed Laverty, die Davies door een fout langszij moet laten gaan, en Van der Mark had het tempo nog goed te pakken. Het ging echter niet hard genoeg, want de Nederlander strandde op plek vier. Winst was voor de ongenaakbare Rea, voor Davies en Laverty, met Sykes op plek vijf.