De Squirtle Squad komt naar Pokémon GO

Ontwikkelaar Niantic heeft op Twitter onthuld dat Squirtle Squad Squirtle opduikt in Pokémon GO tijdens de volgende Community Day. De leden van de Squirtle Squad staan natuurlijk bekend om het dragen van een kekke zonnebril. 

De aankomende Community Day vindt plaats op zondagmiddag 8 juli. Gedurende een periode van drie uur zal Squirtle vaker opduiken in de omgeving. Evolueer je zijn evolutie Wartortle naar Blastoise, dan heb je een kans dat die de exclusieve aanval Hydro Cannon leert. Voor een bebrilde Squirtle moet je iets meer moeite doen. Door het voltooien van Field Research-taken verhoog je de kans dat een van de leden van de Squirtle Squad voor je Pokéball tevoorschijn komt. Of de zonnebril ook blijft bestaan als je Squirtle naar Wartorle evolueert, is nog niet bekend. In de anime dragen alleen Squirtle de zonnebril – vandaar ook de gang-naam Squirtle Squad.

Daarnaast worden tijdens het Community Day-evenement ook de afstanden die je moet lopen om eieren uit te laten komen verlaagd en zijn lures drie uur lang geldig.

pokemon go squirtle squad