Arsenal versterkt zich met Sokratis

Sokratis Papastathopoulos is de nieuwste aanwinst van Arsenal. De Griekse centrumverdediger komt over van Borussia Dortmund.

The Gunners melden via de officiële kanalen dat Papastathopoulos in het Emirates Stadium een contract voor meerdere seizoenen heeft gekregen. Dortmund ontvangt naar verluidt een transfersom van circa negentien miljoen euro. In januari van dit jaar nam Arsenal ook al spits Pierre-Emerick Aubameyang van de Duitsers over.

Papastathopoulos, die eerder deze maand dertig werd, heeft dezelfde zaakwaarnemer als Konstantinos Mavropanos, die ook afgelopen winter werd vastgelegd op advies van Sven Mislintat. Hij is de hoofdscout die over kwam vanuit Dortmund en de Duitser heeft nog steeds goede contacten bij zijn oude club.

Sokratis Papastathopoulos is de derde zomeraanwinst van Arsenal onder leiding van Unai Emery, de nieuwe manager. Eerder werd de komst van Stephan Lichtsteiner en keeper Bernd Leno al bevestigd. Lucas Torreira (Sampdoria) moet de volgende versterking worden, maar door zijn deelname aan het WK zal de transfer van de Uruguayaanse middenvelder nog even moeten wachten.