Hockeyster Verschoor buiten WK-selectie, De Goede keert terug

De Nederlandse hockeyvrouwen gaan zonder Maria Verschoor op jacht naar prolongatie van de wereldtitel. De aanvaller van Amsterdam is door bondscoach Alyson Annan buiten de selectie gelaten voor het wereldkampioenschap in Londen.

Haar clubgenoot bij Amsterdam Eva de Goede keert terug in Oranje. De tweevoudig olympisch kampioene miste vorige zomer het Europees kampioenschap in eigen land vanwege het tussenjaar. Er zijn verder geen wijzigingen in de selectie ten opzichte van de ploeg die vorig jaar de Europese titel pakte.

Het wereldkampioenschap begint op 21 juli. Nederland zit in de groep bij Zuid-Korea, China en Italië. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers twee en drie spelen een tussenronde. Het WK hockey groeit van twaalf naar zestien landen. De finale is op 5 augustus. De heren spelen dit najaar hun WK in India. 

Selectie WK Hockey

Doel: Josine de Koning (Den Bosch) en Anne Veenendaal (Amsterdam).

Verdediging: Ireen van den Assem (Den Bosch), Caia van Maasakker (SCHC), Pien Sanders (Den Bosch) en Lauren Stam (Amsterdam).

Middenveld: Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC), Margot van Geffen (Den Bosch), Eva de Goede (Amsterdam), Marloes Keetels (Den Bosch), Laurien Leurink (SCHC), Laura Nunnink (Oranje-Rood), Malou Pheninckx (Kampong), Xan de Waard (SCHC) en Lidewij Welten (Den Bosch).

Aanval: Kelly Jonker (Amsterdam), Kitty van Male (Amsterdam) en Frédérique Matla (Den Bosch).