FOK! Wat een weer: Zonnig, droog en zomers warm

Vandaag is het zonnig, warm en droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van ongeveer 22°C op de Wadden tot 28°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag van oost naar noordoost en is matig. Aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

In de nacht naar dinsdag is het vrij helder, in het noordoosten zou een enkele mistbank kunnen ontstaan. De minima lopen uiteen van 10°C in het noordoosten tot 16°C in het zuidwesten. De noordoostenwind wordt zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied aanvankelijk nog vrij krachtig. In het noorden wordt de wind noordelijk.

Dinsdag overdag is het vrijwel overal zonnig, maar in het noorden ontstaan er enkele stapelwolken en is er kans op enkele wolkenvelden vanaf zee. In de avond drijft er in het zuiden hoge bewolking binnen. De maxima liggen tussen 18°C op de Wadden en lokaal 30°C in het zuiden. De noordoostenwind is matig en draait gedurende de dag van het noorden uit naar het noorden. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 7/4 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

De Euromast in Rotterdam (Foto: qltel)
De Euromast in Rotterdam (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!