Markelov wint F2-race Oostenrijk, Russell pakt leiding in kampioenschap

Coureur Artem Markelov heeft op de Red Bull Ring in Oostenrijk de tweede Formule 2-race van het weekeinde gewonnen. In de sprintrace stond er geen maat op de Rus, die in het kampioenschap nu op de derde plek staat.

Russian Time-coureur Markelov en Tadasuke Makino vertrokken vanaf de eerste twee plekken achter de safety car en hielden dat bij de start ook vast, voor Sergio Sette Camara, Alexander Albon, Antonio Fuoco en de Britse kampioenschapsconcurrenten George Russell en Lando Norris.

Russell had het mes tussen de tanden en de op plek achter vertrokken winnaar van de zaterdagrace lag na vier ronden al op plek drie. Dat duurde niet lang, want ook Makino moest er al snel aan geloven, waardoor alleen Markelov nog voor het Britse toptalent reed.

Met een ronde of vier te rijden kwam Norris in de problemen. De Brit raakte veel snelheid kwijt en zakte in no-time terug naar de tiende plek. Russell moest ondertussen genoegen nemen met plek twee, want Markelov was simpelweg een tikkeltje te snel en liep alsmaar verder uit.

Markelov reed onbedreigd naar de winst, zijn derde van het jaar. Russell eindigde als tweede en doordat Norris niet verder kwam dan plek elf, pakte de Britse ART-coureur de leiding in het kampioenschap. Sette Camara vergezelde de twee op het podium, Nyck de Vries vertrok als achttiende en finishte als veertiende.