Wielrenner Van den Berg maakt per direct overstap naar EF Education First

Julius van den Berg maakt per direct de overstap naar de profs. De 21-jarige Nederlandse wielrenner fietst de de komende twee jaar voor de Amerikaanse WorldTour-ploeg EF Education First. Sebastian Langeveld staat ook onder contract bij Amerikaanse formatie.

Van den Berg werd dit jaar tweede in Parijs-Roubaix voor belofte en won dit jaar voor zijn ploeg SEG Racing de Ronde van Noord-Holland en de Midden-Brabant Poort Omloop. Vorig jaar werd hij ook Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloftes, maar dit jaar kwam hij niet verder dan twaalfde plaats.

De jonge Nederlander zal aan de start komen van de Binck Bank Tour. Ook is er een mogelijkheid dat hij zal starten in het WK ploegentijdrit.

"Julius is een van de beste renners bij de beloften ter wereld", zegt teambaas Jonathan Vaughters op de website van de ploeg. "Hij heeft enkele indrukwekkende koersen gewonnen en eindigde als tweede bij Parijs-Roubaix. Aangezien we onze ploeg voor de kasseienkoersen willen versterken, is hij een logische aanwinst."

Van den Berg kan nog altijd niet geloven dat hij nu al de stap zet naar de profs. "Dit is enorm speciaal voor mij. Ik geloof er heilig in dat dit beste stap is die ik kan zetten in mijn loopbaan."