PSG werkt aan FFP-eisen en gaat weer speler verkopen

Yuri Berchiche is volgens Le Parisien de volgende speler die door Paris Saint-Germain wordt verkocht om aan eisen van Financial Fair Play te voldoen.

De Franse landskampioen smeet de afgelopen jaren met geld om versterkingen te halen en moet nu ook weer spelers verkopen om te voldoen aan de regels. De UEFA sprak hen onlangs vrij van directe sancties en heeft gemeld nieuwe activiteiten nauwlettend in de gaten te houden. Eerder deze week werd AC Milan nog voor twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal vanwege gaten in de begroting.

Bij PSG wil men niets liever dan de Champions League winnen, dus stelt men alles in het werk om inkomsten te genereren door spelers af te vloeien. Eerder werd Javier Pastore al voor 24,7 miljoen verpatst aan AS Roma en Odsonne Edouard bracht zeker acht miljoen in het laatje door naar Celtic te verkassen. Berchichi is de volgende die vertrekt en volgens Le Parisien staat hij op het punt om naar Athletic Club te verkassen. De Spaanse subtopper uit het Baskenland zou 24 miljoen euro overhebben voor de diensten van de 28-jarige verdediger.

Als die transfer doorgang vindt, heeft Berchiche nog geen jaar doorgebracht in Parijs. Hij werd vorige zomer aangetrokken van Real Sociedad, wat de club dertien miljoen kostte. De Fransen kunnen hun inleg dus bijna verdubbelen als Berchiche zijn krabbel zet onder een vierjarig contract in Spanje. In het Parc des Princes won hij drie prijzen. De Ligue 1, de Coupe de France en de Coupe de la Ligue. Hij speelde 32 wedstrijden mee.