Kosovaren na doelpuntrijke verlenging door in Champions League-kwalificaties

De eerste ronde van de Champions League zit er alweer op. Althans, de voorronde om een plekje af te dwingen in de eerste kwalificatieronde, die dan halverwege juli van start gaat. Vier clubs uit San Marino, Gibraltar, Kosovo en Andorra streden deze week om één plek.

Vrijdag stonden de Lincoln Red Imps uit Gibraltar en FC Drita uit Kosovo tegenover elkaar aan de voet van de rots van Gibraltar. Dankzij Liridon Leci stond Drita al na twee minuten op voorsprong, maar Pedro Corral tekende een uur later voor de gelijkmaker.

Daar bleef het bij en dus moest er verlengd worden. Dat leverde een snelle rode kaart op voor de Kosovaars kampioen, maar ook de Red Imps kregen al rap rood. Dat leverde dan weer een penalty op en Leci tekende voor de nieuwe voorsprong.

In de 120e minuut werd de deur definitief op slot gegooid door Xhevdet Shabani, de man die de eerste goal van het Champions League-seizoen scoorde. Haxhi Neziraj tekende zelfs nog voor de 1-4, waardoor Drita het in de eerste kwalificatieronde op mag nemen tegen het Zweedse Malmö FF.