Belgische bondscoach blij met resultaat

Roberto Martínez is tevreden dat België donderdag de eerste plek in Groep G bemachtigde na de 1-0 zege op Engeland.

Een doelpunt van Adnan Januzaj in de tweede helft maakte het verschil in de wedstrijd in Kaliningrad, waarmee de Rode Duivels boven the Three Lions eindigden.

De 44-jarige Spanjaard is heel blij met het resultaat van een sterk gewijzigd België. "Eerlijk gezegd, dat ben ik, kijkend naar onze prestatie", vertelt Martínez op de afsluitende persconferentie. "Vergeet niet dat we negen wijzigingen hebben doorgevoerd."

"Ik zag een groep spelers die een bijdrage wilde leveren en ik denk dat je op het WK niet succesvol kunt zijn door te hopen dat je een gemakkelijke route krijgt. Dat hebben we twee jaar geleden op het EK gezien."

"We moesten grote medische afwegingen maken bij de aankondiging van de groep: nu ziet Thomas Vermaelen er uit alsof hij nog nooit is weggeweest, Vincent Kompany heeft twintig minuten gespeeld in een competitieve wedstrijd. We hebben een team gezien dat heel goed kan omgaan met de dodelijke balbedreiging van Engeland."

"Nu moeten we ons focussen op Japan. Engeland speelt tegen Colombia en als je verder denkt, dan is het een probleem." België treft in de achtste finales nu Japan en in de kwartfinale wacht mogelijke ontmoeting met Brazilië of Mexico. Voor Engeland wacht in de laatste acht een confrontatie met Zweden of Zwitserland als het Colombia weet te verslaan.