Wrecking Ball beukt zich een weg in Overwatch

Het werd al een tijdje geteased, maar vandaag heeft Blizzard onthuld wat de nieuwste hero voor Overwatch is: een hamster genaamd Hammond. Ja, we maken geen grapje. Hammond, beter bekend onder zijn pseudoniem Wrecking Ball, wordt de nieuwste tank in Blizzard's populaire shooter.

Hammond was net zoals Winston een proefdier op Horizon Lunar Colony, waar hij door de genetische modificaties snel groeide en een hoge intelligentie kreeg. Toen de apen op Horizon in opstand kwamen tegen de wetenschappers, ontsnapte Hammond samen met Winston van de maan om terug te keren naar de aarde. Winston landde vlak bij Watchpoint: Gibraltar, Hammond kwam vlak bij Junkertown in Australië terecht. Daar bouwde hij zijn ontsnappingsshuttle om tot een mech - en nam de naam Wrecking Ball aan - en verwierf glorie in de gladiatorgevechten in Junkertown. Na vele overwinningen trok Wrecking Ball zich terug en reist nu de wereld rond.

Wrecking Ball is in zijn normale modus een tank met een snelvurend machinegeweer, maar kan zich omvormen tot een bal die met hoge snelheid over het veld kan rollen. Met grappling Claw kan hij zich vastgrijpen aan oppervlakten, waar bij hij snel heen en weer zwaait en zo vijanden probeert omver te kegelen - als een echte sloopkogel. Wanneer hij zich in de lucht bevindt kan je Piledriver gebruiken door de buk-toets in te drukken, waardoor hij zich snel naar beneden stort en veel damage doet.

Zijn voornaamste 'echte' tank-ability is adaptive shield, waarbij zijn schild sterker wordt naarmate er meer vijanden in zijn buurt zijn. Wrecking Ball's ultimate is mine field, waarbij hij een groot mijnenveld om zich heen legt. Vijanden die met deze mijnen in aanraking komen krijgen ontzettend veel damage.

Wrecking Ball is nu speelbaar op de PTR van Overwatch. Wanneer hij op live servers te spelen is is nog niet bekend.

Wrecking Ball beukt zich een weg in Overwatch