'Mass Effect: Andromeda was gebrekkige game'

Mass Effect: Andromeda is een van de grootste flops in de geschiedenis van BioWare en EA. De torenhoge verwachtingen van de fans konden niet waargemaakt worden en de game voldoet volgens velen niet aan de Mass Effect-standaarden. BioWare-producent Mark Darrah heeft zich op Twitter uitgelaten over Andromeda en geeft toe dat de game gebrekkig was.

"Over een half uur ga ik hier spijt van krijgen, maar laten we het erover hebben of ME:A een eerlijke kans heeft gekregen," lezen we in een uitgebreid draadje op Twitter waarin Darrah opvallend openhartig is. "Allereerst, is ME:A niet stiekem een geweldige game die ondergesneeuwd is door het gemene Nintendo?' Hiermee doelt hij op de andere grote games die ten tijde van Mass Effect: Andromeda uitkwamen, zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Nier: Automata, Nioh en Horizon Zero Dawn. Zijn antwoord is duidelijk: "ME:A was een ontzettend gebrekkige game. Vooral bij de release. Elk van die andere games doet iets beter dan ME:A. Het resultaat hiervan is dat zelfs als je systemen best aardig zijn, ze in het niet vallen bij games die deze beter implementeren."

Of een andere releasedatum had gescheeld en van de 72 die de pc-versie van de game nu op Metacritic heeft een 90 had gemaakt, gelooft Darrah niet. Maar hij denkt wel dat de score misschien richting de 77 of 78 had gegaan. De User Score staat overigens op 49. Hij sluit zijn Twitter-betoog af met de woorden: “Je releaset de beste game die je kunt maken. ME:A had veel problemen en is voorbijgestreefd door oprecht betere games.”

Eerder heeft BioWare-directeur Casy Hudson al aangegeven dat het floppen van Mass Effect: Andromeda reden is geweest om nog eens goed naar het verhaal en de personages te kijken in BioWares aankomende openwereld rpg Anthem. Deze game verschijnt 22 februari volgend jaar.

Mass Effect Andromeda