Van der Vaart: "In veel opzichten zou ik nog belangrijk kunnen zijn voor Ajax"

Rafael van der Vaart denkt dat hij nog een rol kan spelen bij Ajax. De middenvelder is transfervrij als hij vertrekt bij het Deense FC Midtjylland.

De 109-voudig international stapte in de zomer van 2016 transfervrij over van Real Betis naar Denemarken en de twee seizoenen die volgden liepen uit op een teleurstelling. In zijn eerste seizoen kwam Van der Vaart nog tot achttien wedstrijden in de hoofdmacht van Midtjylland, maar afgelopen seizoen bleef zijn inbreng beperkt tot slechts twee korte invalbeurten.

"Als ik alles had gespeeld bij Midtjylland, dan had ik gezegd: Ajax moet me terughalen", vertelt Van der Vaart in gesprek met Voetbal International. "Nu begrijp ik best dat de mensen wat sceptisch zijn. Neemt niet weg dat ik in veel opzichten nog belangrijk zou kunnen zijn voor Ajax."

"In een andere rol wellicht, want ik weet ook wel dat ik niet iedere wedstrijd negentig minuten kan spelen. Als ik nu naar Esbjerg zou gaan, speel ik ook niet alles. Ik word een dagje ouder, maar dat betekent niet dat ik geen uurtje gas kan geven of dat ik de bal niet meer op het stropdassie kan leggen."