Clubarts Ajax krijgt vrijaf na ophef over Nouri

Don de Winter, de clubarts van Ajax, heeft van de Amsterdammers een week vrijaf gekregen na alle commotie over de aansprakelijkheid van Ajax.

Op een speciale persconferentie erkende de club maandag dat er niet adequaat is gehandeld toen Nouri op 8 juli 2017 plotseling in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Ajax stelt dat het dus aansprakelijk is, terwijl men eerder nog stellig beweerde dat Nouri wel de juiste behandeling van de clubartsen kreeg.

Ajax zei dat dankzij 'nieuw inzichten' een third opinion werd gedaan en dat men daardoor van standpunt veranderde. Volgens de familie van Nouri klopt dat echter niet en beschikte Ajax al lang over alle benodigde informatie. Algemeen directeur Edwin van der Sar bood maandag aan de familie zijn excuses aan voor het feit dat Ajax zo laat pas dit standpunt innam.

Na alle commotie heeft De Winter een week vrij gekregen. Een woordvoerder benadrukt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij niet op non-actief is gezet. In plaats van De Winter is Maikel van Wijk nu als clubarts meegereisd naar het trainingskamp in Duitsland.