Woedende Serviërs dienen protest in tegen arbitrage

In Servië kan men er nog altijd niet mee leven dat de WK-wedstrijd tegen Zwitserland met 2-1 werd verloren. Servië had gedurende de wedstrijd bij 1-1 vermoedelijk een penalty moeten hebben, maar kreeg dat van de Duitse scheidsrechter Felix Brych niet.

Aleksandar Mitrovic werd door twee Zwitsers naar de grond gejudood, maar Brych kende geen penalty toe. De videoscheidsrechter keek er mogelijk wel naar, maar heeft de beslissing van Brych - die de herhaling niet kwam bekijken - in elk geval niet terug laten draaien.

"Kroatië kreeg voor iets veel minders wél een penalty tegen Nigeria, dus het lijkt erop dat het VAR-systeem selectief wordt gebruikt", aldus de Servische bond. "De arbitrage was duidelijk bevoordeeld, zoals veel artikelen in kranten ook ondersteunen."

Volgens de Serviërs kregen hun spelers gele kaarten voor overtredingen die, als ze door Zwitsers gepleegd worden, niet bestraft werden. "Vooral de beslissing om Mitrovic geen strafschop toe te kennen was opvallend. Iedereen zag het, behalve Brych. Met de VAR moeten controversiële situaties toch voorkomen worden?", vraagt de bond zich af.