Viviani sprint ook naar winst in derde etappe Adriatica Ionica Race

Elia Viviani heeft ook de voorlaatste etappe van de eerste editie van de Adriatica Ionica Race gewonnen. De Italiaanse sprinter van Quick-Step Floors was na een rit van San Vito di Cadore naar Grado over 230 kilometer de snelste in de massasprint. Giacomo Nizzolo werd tweede, Álvaro José Hodeg moest genoegen nemen met een derde plaats achter zijn winnende ploeggenoot.

In de laatste 150 kilometer van de etappe was het volledig vlak, waardoor de kans groot was dat er een massasprint zou komen. Toch ging Nick van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij) samen met vijf anderen in de aanval. Ze pakten in totaal een voorsprong van zes minuten op het peloton.

In het peloton hadden ze goed gerekend. Met nog vijf kilometer te gaan werd de kopgroep ingerekend door het peloton, mede door het werk van Niki Terpstra. In de massasprint die volgde was Viviani de snelste. Voor de Italiaanse sprinter was het alweer zijn tweede ritzege in de nieuwe Italiaanse rittenkoers. Eerder pakte hij met zijn ploeg ook de openingsploegentijdrit waar hij als eerste over de finish kwam. Ivan Ramiro Sosa, die de derde etappe won, blijft aan de leiding staan van het algemeen klassement.