PEC Zwolle heeft Van Duinen eindelijk binnen

PEC Zwolle heeft zich voor komend seizoen versterkt met Mike van Duinen. De club deed al geruime tijd een poging om hem over te nemen van Excelsior.

Tot frustratie van de 26-jarige aanvaller leek Excelsior eerst niet te willen meewerken aan een transfer, maar nu zijn de Rotterdammers dus toch tot een akkoord gekomen met PEC Zwolle. Van Duinen krijgt bij de Blauwvingers een contract voor drie seizoenen. Dat bracht de club vrijdagmiddag naar buiten.

Van Duinen maakte sinds medio 2016 twaalf doelpunten in 53 officiële wedstrijden voor Excelsior. De spits droeg eerder de clubkleuren van Fortuna Düsseldorf en ADO Den Haag. "PEC Zwolle is naast een fantastische club ook een hele mooie en logische vervolgstap in mijn carrière. De club heeft de afgelopen jaren laten zien dat het geen grijze muis is in de Eredivisie", reageert hij.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is ook zeer verheugd. "Iedereen die de Eredivisie volgt weet dat Mike een levensgevaarlijke speler is wanneer hij de bal in of rondom het strafschopgebied krijgt aangespeeld. Wij hebben hem al geruime tijd op de korrel en zien in Mike een voorbereider, aanspeelpunt en afmaker." PEC Zwolle betaalt naar verluidt een transfersom van 750.000 euro.