Van Marwijk: "We verdienden vier punten over deze twee duels"

Bert van Marwijk baalt van het gelijke spel van Australië tegen Denemarken (1-1). De bondscoach had gehoopt op een beter resultaat.

The Socceroos pakten tegen de Denen het eerste punt op het WK, nadat de wedstrijd tegen Frankrijk met 2-1 verloren ging. De ploeg heeft nu tegen Peru een zege nog om alsnog de kans te hebben om zich te plaatsen voor de knockout-fase.

"Na de wedstrijd tegen Frankrijk was ik ook teleurgesteld en trots, omdat we meer verdienden", vertelt Van Marwijk op de persconferentie. "De realiteit is dat we maar één punt hebben, maar we verdienden er vier over deze twee duels. Buiten het eerste kwartier waren we beter en kregen we meer kansen. We verdienden de winst, dus ik ben teleurgesteld.."

Denemarken kwam na zeven minuten spelen via Christian Eriksen op voorsprong, waarna Australië zich herpakte. "Na vijftien minuten begonnen we te spelen zoals we willen. Van achteruit opbouwen en de vrije man zoeken op het middenveld. Daarvoor waren we wat onrustig. Daarna voetbalden we en speelden we met vertrouwen. We vonden steeds de vrije man en daardoor controleerden we grote delen van de wedstrijd. In de tweede helft speelden we echt goed. Het is ontzettend jammer dat we niet vaker scoorden."

Van Marwijk wil nog niet te ver vooruit kijken, aangezien er nog één groepswedstrijd wacht. "Het belangrijkste is dat we van Peru moeten winnen. Op al het andere heb ik geen invloed, dus daar heb ik geen aandacht voor."