Hierro vergeeft blunder van De Gea: "We hebben het volste vertrouwen in hem"

David De Gea hoeft bij Spanje niet te vrezen voor zijn basisplaats. Hij blunderde tegen Portugal, maar staat tegen Iran gewoon weer onder de lat.

"Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat hij bij de beste drie keepers ter wereld hoort. We hebben het volste vertrouwen in hem", verklaarde bondscoach Fernando Hierro tijdens een persconferentie. De keeper van Manchester United liet vorige week een zacht schot van Cristiano Ronaldo door de handen glippen. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-3, waardoor de Spaanse titelkandidaat volop aan de bak moet om de poulefase door te komen. De ploeg speelt woensdagavond om 20.00 uur tegen Iran en volgende week tegen het nog puntloze Marokko.

Tegen Iran is ook Dani Carvajal weer inzetbaar. De back van Real Madrid is hersteld van een blessure. "Hij is in orde en traint weer met de groep. We moeten Portugal vergeten en ons focussen op Iran. Het is een goed georganiseerde ploeg met veel fysieke kracht. We hebben respect voor de tegenstander, maar hebben veel geloof in eigen kunnen", vervolgt de oefenmeester.

Hierro weet dat Iran weinig tegentreffers krijgt en kent bondscoach Carlos Queiroz goed van hun gezamenlijke tijd bij Real Madrid. "Hij doet het fantastisch bij Iran en we gaan goed met elkaar om. Het is leuk om met hem over voetbal te praten. Iran is solide in de verdediging en scherp in de aanval. Het is een ervaren ploeg en we hebben tegen Marokko gezien waar ze toe in staat zijn. We moeten alles geven om te winnen."